Doctoratul Universitatii Bucuresti

A propos de doctoratul “furat” de Ponta versus “verticalitatea” Universitatii Bucuresti: cand se fura ceva (mai ales ceva imaterial, ca un titlu), schimbarea paznicilor e mai importanta decât prinderea hotului. Dezonoarea ca un individ sa primeasca o distinctie în baza unui furt intelectual este, în primul rand, a celor care i-au acordat acea distinctie; în cazul de fata, e dezonoarea celei mai înalte forme de învatamânt din RO. E ca si cum Patriarhul ar binecuvanta gainile furate de un gainar.

UniBuc nu e nici pe departe victima lui Ponta, ci partas la furt; titlurile de doctor nu sunt “pazite” de profesorii universitari, ci sunt inmanate, conferite de acestia. Comisia de doctorat a fost fie mituita, fie incapabila sa discearna intre original si copie; in ambele situatii, imaginea UniBuc e terfelita, iar dl Mircea Dumitru are de facut ceva mai mult decat simpla analiza a cererii de anulare a titlului. Mult mai mult.

Intr-adevar, profesorul coordonator e in puscarie, dar asta e o circumstanta agravanta pentru orice insitutie onorabila. Diploma de doctorat a lui Ponta, ca si contractul de munca al lui Nastase sunt parafate de UniBuc si ambele poarta semnatura Rectorului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s