USL, redivivus

Caracteristica suprema a unui popor tinut permanent in bezna civica e ca poate fi violat oricand. El nu poate identifica agresorul, nu are memorie pentru ca ii lipseste istoria sau e falsa, nu poate nici macar asocia figura violatorului cu suferinta. Un popor needucat civic nu se poate feri de viol, ba chiar ajunge sa-l placa pe agresor, daca i se spun minciunile potrivite. Cine nu poate minti un copil, sau un bolnav de sindrom Down?

Romania si-a ales democratic, pe 2 noiembrie, propriul violator, si inca din primul tur: USL, cu 76,1% (Ponta + Iohannis+Tariceanu).

Ce n-a reusit USL prin forta, in 2012, a reusit acum prin vot democratic. Nu de votul pro-Iohannis al diasporei i-a fost frica lui Ponta, ci de posibilitatea ca pe locul 3 sa nu iasa Tariceanu (USL). Doar din aceasta perspectiva conteaza cele cateva zeci / sute de mii de voturi ale diasporei. Ponta nu a avut nevoie sa aduca mortii la vot, ci sa securizeze locul 3, blocand diaspora. M-am inselat asupra lui Iohannis cand am sperat ca punctul slab sa fie securitatea votului.

Iohannis a fost sprijinit de Ponta, Antonescu si Tariceanu pe tot parcursul ultimilor ani. Cand ar trebui sa inceapa sa ramburseze datoria asta? Eu zic ca musai dupa alegeri, indiferent de rezultatul turului 2.

Analistii spun ca in turul 2 ambii candidati pornesc de la zero; adevarat, dar irelevant si inutil; USL a castigat primul tur, iar omul care le mai putea da emotii, de pe locul 3, e tot al lor.

As vrea sa ma insel, dar nu pot.

Reclame

4 gânduri despre &8222;USL, redivivus&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s