Circumscriptia

Punctul critic al intregului razboi intre bine si rau este circumscriptia electorala.
Fara indoiala, cu tot procentul masiv de popor care voteaza pentru zambete, pensii si faina, Ponta va cauta o bresa prin care sa umple urna de voturi false, mai ales acum ca majoritatea sponsorilor sai sunt in puscarie.

Daca puterea in Romania ar fi un proiect, niciun project manager nu s-ar baza pe mase; cine stie, poate Johannis devine maine incompatibil, iar Macovei castiga, tot maine, vreo 10-15 procente in sondaje. Daca exista si cea mai mica sansa ca la putere sa ajunga Monica Macovei, Ponta e obligat sa o ia in calcul si sa o distruga.

Cel mai probabil va gasi acea circumscriptie pe care o va umfla cu morti electori, dar nu suficient de multi; ii trebuie mai multe, cateva sute. Nu cred ca e posibil sa fie „pazita” fiecare circumscriptie, dar e posibil sa fie pazite suficient de multe incat sa nu incapa in restul toate voturile de care mai are nevoie.
(Pe de alta parte, imi sopteste o pasarica despre cum brusc miercuri, 29 oct, sunt cozi enorme in Bucuresti la un ghiseu de Eliberari Acte de Identitate, majoritatea de la coada sunt „asistati social”. E o alternativa momentan legala, aparent eleganta, dar care presupune ca toti cei care capata buletine zilele astea vor primi, fara indoiala, si plata pentru votul lor.)

O alta varianta, morbida dar posibila, este ca intre cele doua tururi sa se strecoare un accident. Dar asta deschide o cutie a Pandorei la care sper ca nici macar Putin nu se gandeste.

Ca sa fie clar, consider ca Ponta este doar interfata locala a unui sistem organizat vast, al carui scop nu e doar controlul Romaniei, cat instaurarea unei noi oranduiri in Europa. Cu siguranta, Ponta ar conduce tara intr-o maniera pro-rusa, precum Orban, Ungaria. Nu se intrezareste intoarcerea la comunism, ci ceva neinchipuit de malign. Un Leviatan.

leviathan_png

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s