Calaii printre noi

<"Am o ingrijorare fata de mitingul de la Iasi. Mitingurile de la Iasi se desfasoara la distanta mica. Mitingul dreptei este la Palatul Culturii, mitingul Puterii este la Piata Alexandru Ioan Cuza. Cred ca nu este bine sa faci asemenea mitinguri cu mase mari de oameni", a punctat Traian Basescu. >

Nu ma indoiesc de faptul ca daca situatia o cere, usl poate declansa ciocniri violente, fie intre grupurile pro si anti-usl, fie intre grupurile anti-usl si jandarmi. Ar putea da foarte usor vina pe „sustinatorii fanatici ai lui basescu”, ba chiar s-ar putea folosi de parghia asta ca sa isi sustina pozitia fata de Europa: „basescu controleaza o mana de fanatici care incearca sa zdrobeasca democratia. Dar noi (usl) suntem aici pentru a restabili linistea sociala si dreptatea”.

De-asta puncteaza deja basescu, stie ce le poate pielea lui voiculescu si ai lui.

Nu ma indoiesc acum ca usl o sa cada, dar o sa cada foarte urat, tragand dupa sine vietile multor oameni curati. Vorbim de o tara in care legea lustratiei nu exista, ceea ce inseamna ca majoritatea calailor securitatii si partidului sunt inca pe cai mari, acum adica in (spatele) usl. Riscul la care se expun acum e mai mare ca in ’89, pentru ca acum deja cainii justitiei au inceput sa le ia urma. In ’89 acesti caini n-au existat, la fel cum n-a existat nici justitie.

Spunea cineva intr-un articol ca marele pacat al lui ion iliescu a fost mediocritatea. Gresit. Ion iliescu a creat activ valul de ceata care sa ii protejeze pe acesti calai, din ’89 pana azi. Daca ma intrebi pe mine, imi pare rau ca iliescu sufere de bolile varstei, insa mi-as dori sa isi incheie viata in puscarie, asa sarac si cinstit.

Suntem printre putinele tari din lume care se pretind civilizate si democratice dar care isi pastreaza calaii si sustinatorii lor in libertate, la putere, plini de respectul maselor si cu venituri care ar uimi orice bancher american.

Intotdeauna cand in stup ai paraziti, ori nu iese miere, ori mor albinele.

Un gând despre &8222;Calaii printre noi&8221;

Lasă un comentariu